Cap a on va #postfuncio?

Com Cristina Clemente va comentar en unes quantes piulades, #postfunció es va crear conjuntament amb Enric Cambray. Originalment era un petit recull de tòpics que es diuen als artistes al finalitzar una funció, i la primera versió del hashtag era #cuadernodebitacorapostfuncion (encara que poc pràctica per utilitzar en una piulada de 140 caràcters)

twitterDe l’inici de “M’ha agradat”, els hashtag #postfunció va anar evolucionant i la gent ha anat utilitzant per poder compartir les seves impressions.

Ha costat molt que la gent pugui utilitzar el hashtag #postfuncio, en cap moment ha estat un grup tancat ni així ha volgut ser. Es va crear inicialment un grup anomenat #collapostfuncio que va agafar, en un primer moment, el relleu que van deixar els seus creadors per donar-hi difusió.

S’ha tingut l’ajut per part de la ràdio amb la secció “Escena 4.0” relacionada amb el món teatral que cada setmana es pot escoltar al programa “Directe 4.0” presentat per Enric Cambray. I també per part de diferents teatres, actors i companyies que de mica en mica demanaven la impressió de la gent al sortir de les obres de teatre.

Litus i postfuncionersHem tingut moments gratificants, com el #PremiPostfuncio que es va poder oferir a l’obra LITUS amb votació oberta, i que en un primer moment pocs votants vam tenir. I com en qualsevol premi que s’atorga, pot ser que no sigui recolzar per tothom, però va sortir de les votacions que es van realitzar entre els participants.

I com a tota creació, ha tingut les seves petites crisis de confiança. Pot ser que sigui per poder enfrontar els reptes de futur. I com sempre, s’ha d’explicar que #postfunció no es propietat de ningú, encara que pot córrer el risc de morir de l’èxit. Ni tampoc podem controlar-ho.

Sembla que hi ha retrets entre la gent, uns moments difícils per l’essència de #postfuncio. Però el millor de tot és que sembla que #postfunció es podrà utilitzar durant temps.

hashtag-twitterI com sempre he pensat, #postfunció serveix per deixar la opinió de les persones, el boca-orella de sempre, i en cap moment pot servir per fer una crítica d’un espectacle. Una crítica ha de ser argumentada i en 140 caràcters és impossible deixar constància.

Per cert, aquí deixo un exemple de la importància de #Postfunció en el conjunt del món teatral i que ha posat la opinió dels espectadors a l’alçada que potser es mereix, per poder donar difusió als seus espectacles.

Comentaris del twitter i #postfuncio

Comentaris del twitter i #postfuncio

Anuncis

Quant a funkyover

Francesc Esteve i Tomàs. M'agrada el teatre i sóc assidu del mateix i dels #postfunció. Sempre trobareu les meves piulades a twitter @funkyover Caçador dels dracs de Barcelona, intentant fer alguna cosa amb la col·lecció que he pogut realitzar durant els últims anys.
Aquesta entrada s'ha publicat en Cultura, postfuncio, Teatre i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s