Opinió personal de #Escena25

Davant la davallada d’espectadors a les Sales de Teatre i Música en directe, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya sembla que ha volgut moure fitxa.

#Escena25

#Escena25

S’ha tret de la màniga l’Escena 25. Durant el mes d’octubre, els nois i noies entre 18 i 25 anys podran accedir a un espectacle o a un concert amb una aportació de 25 euros.

L’objectiu és que el jovent descobreixi el que es realitza als nostres teatres. Una iniciativa que inicialment és atractiva i que pot tenir coses amagades.

Escena 25 és una campanya que vol afavorir l’accés a espectacles de teatre, circ, dansa i concerts als joves entre 18 i 25 anys.

El primer inconvenient és que el Departament de Cultura no aporta res a aquest projecte. La veritat és que li surt una promoció amb tots els avantatges. Tenim els joves amb la possibilitat de poder anar al teatre, podem veure el teatre amb noves cares i augmentar el nombre d’espectadors. Però a quin preu? Doncs aquest 25€ que tenim com a descompte no cauen del cel. La veritat és que un altre cop cau en mans dels diferents teatres assumir aquest descompte.

A partir d’aquest moment han aparegut diferents punts de vista a la xarxa, millor dit al twitter. Com sempre tothom vol tenir la raó en les diferents qüestions. El primer de tot el fet del preu de les entrades i els descomptes.

Actualment, estem acostumats a esperar descomptes per poder anar a diferents actes. I s’ha de dir que jo em trobo en aquest cas. A l’anar 2 o 3 cops al teatre, miro de buscar la millor oferta per la meva butxaca. Llavors puc comentar que els joves fan el mateix. En cap cas dic que l’acces sigui gratuït (la veritat és que tothom vol cobrar per el treball fet) i que encara que l’ideal és tenir l’accés a la Cultura gratuïta, no podem permetre-ho (per desgràcia hi ha moltes deficiències a la societat que han de ser ateses).

@funkyover - Francesc EstevePer poder justificar el preu d’una entrada, primer han de ser els que les paguen. Sempre he dit, que les invitacions és una de les coses que s’haurien d’eliminar. Em sembla que (sobretot) els polítics tenen les butxaques plenes per pagar l’entrada de qualsevol acte.

A partir d’aquest moment es va comentar el que sempre s’ha dit. Necessitem una base per poder atraure al públic. Es diu que el teatre és car, encara que penso que si la gent no van al teatre és perquè la programació no els atrau. Hi tenim teatre a molt bon preu (i sense descomptes) i que a vegades veus que l’ocupació es inferior al 50%.

Escena 25

Hem de pensar el següent: el que a nosaltres ens agrada, molt possiblement no agradi als altres. No tenim la raó, i s’ha de realitzar muntatges per al públic que es vol anar dirigit. I de mica en mica, atraure’l a noves propostes. No podem en cap cas, obligar a veure una obra en concret.

Personalment, de petit em van obligar a les lectures dels clàssics. I com que no m’agradaven, llavors vaig crear fronteres davant els llibres i segons quins autors. Mai m’han atret, ho reconec i no m’avergonyeixo. Vaig descobrir la lectura tard, i veig que m’he perdut molts llibres importants. No he llegit cap Shakespeare, ni els clàssics espanyols. El motiu va ser per la obligació de fer-ho.

Escena 25Per aquest motiu, també estic en contra d’obligar a veure unes obres de teatre en concret. Cada persona ha d’escollir lliurement les obres que vol anar a veure. Poden ser recomanacions, però si anem a indicar quines obres han de veure podem perdre aquests espectadors.

El dia 3 d’octubre ja es pot anar al Jove Teatre Regina NITS, al Versus Teatre Teatre Gaudi, al Palau de la Música Catalana, a La Seca Espai Brossa, al Teatre Tantarantana, al Teatre Goya, a La Villarroel, al Teatre Condal, al MNACTEC, alGran Teatre del Liceu, al Teatre Akadèmia, al Teatre Alegria, alTeatre Lliure, a la Sala Beckett, al Barts, al Teatre Principal de Terrassa i al Teatre Romea.

Ara veurem com va durant aquest mes i si hi ha continuació a la resta de l’any

No he volgut entrar en el tema del que ha de realitzar les sales, les companyies, etc… (els altres afectats) ja que no disposo de la informació necessària, i l’únic que puc fer és especular.

Com sempre és una opinió personal i sempre em podeu fer la replica oportuna.

Quant a funkyover

Francesc Esteve i Tomàs. M'agrada el teatre i sóc assidu del mateix i dels #postfunció. Sempre trobareu les meves piulades a twitter @funkyover Caçador dels dracs de Barcelona, intentant fer alguna cosa amb la col·lecció que he pogut realitzar durant els últims anys.
Aquesta entrada s'ha publicat en Concerts i Música, Cultura, Teatre i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Opinió personal de #Escena25

  1. Retroenllaç: Apropem el teatre a la juventut, iniciativa #Escena25 | Inquietuds de @funkyover

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s