Duel de Titans, #TerradeNingú al @TeatreNacional

Un altre cop ens trobem al Teatre Nacional, amb l’estrena d’aquesta temporada (si no tenim en ment el Taxi … al TNC, una festa de presentació de temporada).

TERRADENINGU_imatgedescripcioDavant dos monstres de l’escena catalana com Josep María Pou i Lluís Homar, i acompanyats de David Selvas i Ramón Pujol, ens trobem amb un dels text més difícils que he vist fins el moment. Tot ben dirigits per Xavier Albertí.

Encara que vaig anar una mica reticent per tot el que he escoltat referent a l’obra, i de que difícil era poder entendre la mateixa. En els primers minuts (davant el primer monòleg de Lluis Homar)vaig començar a relaxar-me i a gaudir-ne.

S’ha de dir que l’obra és únicament de Lluís Homar i Josep Maria Pou. Dos titans de l’escena catalana que porten el pes absolut de l’obra. I ho fan amb gran mestratge.

El text totalment irònic i amb repliques que mereixen ser recordades, entra molt fàcilment. És pot dir que no existeix diàleg entre els protagonistes, són petits monòlegs que en lloc de repliques tenen contestes fora de context.

S’ha de dir que inicialment és un text una mica dur, el que pot semblar complicat de seguir en un primer moment flueix sense cap tipus de problema a escena. Encara que he tingut la sort de poder tenir una petita ajuda abans de poder anar a veure l’obra.

El paper de David Selvas i Ramón Pujol com a criats queda una mica apagat davant aquests personatges principals. Encara que hi ha un moment d’enfrontament a cor obert amb el personatge de Lluis Homar.

Inicialment l’obra tracta de dos antics amics, que han oblidat tots els vincles que els unien abans de la Segona Guerra Mundial, es retroben en una nit carregada d’alcohol, la qual tornarà a despertar les ferides d’un passat que necessita ser ordenat per no quedar condemnat eternament a una esterilitat insalvable.

Tenim la confrontació entre dos alcohòlics coneguts, un d’ells tafaner i loquaç i l’altre introvertit. Am un flaire de desesperança.

Josep M. PouLluís Homar van comentar que “l’ideal seria que el Teatre Nacional se la quedés en el repertori i poder-la estrenar l’any que ve intercanviant-se els papers”.

Terra de ningú es podrà veure fins el 24 de novembre a la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya.

S’ha de dir que aquest espectacle viatjarà a Madrid amb el mateix repartiment al Matadero de Madrid (a partir del mes de gener, en castellà i fins el 21 de febrer)

Petit fragment delirant:

Foster:   No deixarà mai de caure. Perquè ha canviat de tema. Per última vegada.
Hirst:   Però, és cert, que hem canviat de tema? Això és el que pregunto. He canviat de tema? Hem canviat de tema?
Foster:   Naturalment. El tema anterior queda tancat.
Hirst:   Quin era, el tema anterior?
Foster:   Ja s’ha oblidat. Vostè l’ha canviat.
Hirst:   I el tema actual, quin és?
Foster:   Que no hi ha cap possibilitat de canviar de tema perquè ara mateix s’acaba de canviar de tema.

Terra de Ningú by TNC

Terra de Ningú
by TNC

Terra de Ningú TNC

Terra de Ningú
Teatre Nacional de Catalunya

Autor:
Harold Pinter

Traducció:
Joan Sellent

Direcció:
Xavier Albertí

Repartiment:
Lluís Homar
Josep Maria Pou
Ramon Pujol
David Selvas

Quant a funkyover

Francesc Esteve i Tomàs. M'agrada el teatre i sóc assidu del mateix i dels #postfunció. Sempre trobareu les meves piulades a twitter @funkyover Caçador dels dracs de Barcelona, intentant fer alguna cosa amb la col·lecció que he pogut realitzar durant els últims anys.
Aquesta entrada s'ha publicat en postfuncio, Teatre, Teatre Nacional i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Duel de Titans, #TerradeNingú al @TeatreNacional

  1. Retroenllaç: Nominats de la XX edició dels Premis Butaca 2014 | Inquietuds de @funkyover

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s