Llarga vida a #ElReiBorni

Com les altres obres de la factoria FlyHard, ens trobem amb un èxit que ha trepitjat fort i ha tingut més vida fora. Igual que Litus, Smiley, La nostre Champion,… aquest El Rei Borni vol agafar el relleu.

Primer vaig poder gaudir de El Rei Borni a la Sala FlyHard, i ara tornem de nou a la nova Sala BARTS del Paral·lel.

Una obra rodona des del primer moment. Portat fins el límit, ens fa riure i pensar en un mateix moment. Aquest text provoca la reflexió i el dubte gràcies al Rei Borni que fa que la resta de personatges puguin obrir els ulls davant les idees que va donant. I amb aquest moment obre les portes a la reflexió del públic.

Print

Una obra que comença amb aires costumistes, amb un xic de comicitat fàcil amb els personatges de la parella principal, es torna en una obra negre i reflexiva.

Igual que el primer cop, m’he cautivat amb el treball de Betsy Túrnez, el personatge que fa de parella del mosso. Una noia innocent i un xic ximpleta, crédula e inocent que connecta amb tot el públic. Arribant a la caricatura de la xoni de barri, a vegades diu les veritats que pensem.
Com sempre sobresurten els actors Alain Hernández i Miki Esparbé. Tots dos tenen el pes de l’obra. Els seus personatges son ambigus i et fan riure en moments que voldries plorar, i a l’inversa. Una obra que ens fa riure i pensar a l’hora, sense la típica moralina que podem veure en altres obres amb missatge.

El Rei BorniL’únic que veig, igual que en el seu pas per la Sala FlyHard, és el personatge polític.

Inicialment el comunicador/ presentador de la TV fa gràcia i sembla que pot donar molt joc. El fet de posar-nos en escena i que amb el comandament podem augmentar o disminuir la seva veu. Pot ser la nostre veu interior que a vegades volem apagar.

Quan finalitza aquest joc inicial, sembla que el tenim per poder omplir les pautes entre escenes. I posteriorment, donar el joc amb el polític (sense cap possibilitat de paraula, per defensar el seu paper).

Tot i així l’obra s’ha de veure. Encara tenim una última oportunitat a l’octubre. Tenim una altre setmana per poder veure el Rei Borni al BARTS

Direcció:
Marc Crehuet

Repartiment:
Xesc Cabot
Miki Esparbé
Alain Hernández
Ruth Llopis i Betsy Túrnez

Direcció:
Marc Crehuet

Repartiment:
Xesc Cabot
Miki Esparbé
Alain Hernández
Ruth Llopis i Betsy Túrnez

Quant a funkyover

Francesc Esteve i Tomàs. M'agrada el teatre i sóc assidu del mateix i dels #postfunció. Sempre trobareu les meves piulades a twitter @funkyover Caçador dels dracs de Barcelona, intentant fer alguna cosa amb la col·lecció que he pogut realitzar durant els últims anys.
Aquesta entrada s'ha publicat en Cultura, postfuncio, Teatre i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari