Tirant lo Blanc

📌 Tirant lo Blanc

📌 Teatre Romea

📌 Direcció:
Joan Arqué

📌 Autoria:
Joanot Martorell

📌 Dramatúrgia:
Màrius Serra

📌 Intèrprets:
Quim Àvila –
Laura Aubert Blanch –
Judit Neddermann –
Moha Amazian –
Neus Ballbé –
Clara Mingueza –
Ireneu Tranis –
Agnès Jabbour

El Teatre Romea acull aquest any una adaptació escènica de l’obra clàssica “Tirant lo Blanc” en el marc del Festival Grec. Aquesta representació, ofereix una nova visió d’una de les obres més emblemàtiques de la literatura catalana, amb una narrativa que ha captivat generacions durant més de cinc segles.

L’adaptació ha estat realitzada pel mestre de les paraules Màrius Serra, qui ha treballat a partir del text original de Joanot Martorell per revitalitzar la història i portar-la al present escènic. La direcció de l’obra és a càrrec de Joan Arqué, qui ha comptat amb un excel·lent repartiment d’actors i actrius que donen vida als personatges de manera vibrant i autèntica.

A més, l’espectacle compta amb la participació musical de Judit Neddermann, qui aporta una dimensió sonora que enriqueix l’experiència teatral. Aquesta combinació d’interpretació, direcció i música assegura una funció que promet emocionar i entretenir al públic.

He de dir que no ha acabat de convèncer del tot. Però amb punts forts que és més del que aporten altres propostes.

🔝 Excel·lent direcció de moviment escènic que m’ha fascinat

🔝 Compta amb la participació musical de Judit Neddermann, qui aporta una dimensió sonora que enriqueix l’experiència teatral a nivells enlluernadors

🔝 Moment esplèndit com han realitzat l’embarcació i el fet del naufragi, l’onatge i la seva intensitat fent onejar les veles per la tormenta. Ho fan d’una forma molt visual i fascinant. Vius amb molta intensitat aquest moment escenogràfic.

Tot i celebrar els interprets joves que han fet l’obra, el que menys em va acabar de convèncer va ser el Tirant i la Carmesina que no em van fer el pes.

Al final els diferents personatges parlen de la importància de “Tirant lo Blanc”, indicant moltes veritats d’aquesta obra. És molt més que una obra de cavallers, una ficció que ens explica Joanot Martorell. Una obra sobre els guanyadors i perdedors. La millor novel·la del món, una novel·la de moros i cristians, d’amors, de cavallers. La memòria escrita, el poder de la ploma davant de l’espasa.

Amb tot, crec que “Tirant lo Blanc” al Teatre Romea és, sens dubte, una cita imprescindible per als amants del teatre i de la literatura clàssica. No us perdeu l’oportunitat de redescobrir aquesta història immortal en un format innovador i captivador.

Aquesta imatge té un atribut alt buit; el nom de fitxer és riuada2.jpg
10a edició de la campanya solidària #RiuadadeNassos

Apadrina 1 Somriure per ajudar a l’ONG Pallapupas, pallassos d’hospital, amb la campànya #RiuadadeNassos

Quant a funkyover

Francesc Esteve i Tomàs. M'agrada el teatre i sóc assidu del mateix i dels #postfunció. Sempre trobareu les meves piulades a twitter @funkyover Caçador dels dracs de Barcelona, intentant fer alguna cosa amb la col·lecció que he pogut realitzar durant els últims anys.
Aquesta entrada s'ha publicat en Cultura, Noticies, postfuncio, Teatre i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari