“El chico de la última fila” a la Sala Muntaner

La Sala Muntaner ha estrenat “El chico de la última fila” de Juan Mayorga i representada per la companyia “La fila de al lado“. L’obra relata la relació entre mestre i alumne.

El vincle entre el professor i el noi silenciós així com el vincle amb els qui l’envolten.

És una d’aquestes obres que ha funcionat correctament a Madrid (amb aplaudiment de critica) i representat durant 3 temporades. A més de rebre el premi al Millor Espectacle Teatral en el Festival d’Osca 2012.

descarga

Aquest cop parlem de relacions. Relació entre mestre i alumne, sobre pares i fills, sobre persones en general. Un muntatge intens, intel·ligent i amb un punt d’humor.
Ens trobem amb un magnífic retrat de la situació educatiu d’avui en dia. La relació entre mestre i alumne, i el combat que hi ha entre ells. En mig d’aquesta relació tenim la situació de la família en l’ull de l’huracà i la relació amb la dóna del mestre.

La crítica del sistema educatiu es veu directament en la frase que diu:

Los bárbaros ya están aquí, en nuestras aulas

Un gran treball d’un actor jove,que ens explica tota la història; expressiu, dinàmic i energètic. La resta d’actors defensen el seu paper amb elegància. Tot i que falta un treball de direcció dels actors secundari, es veuen una mica verds en els seus papers.

El joc a l’hora d’explicar les diferents situacions m’ha agradat, la lectura de les primeres pàgines, explicacions de la relacions, …

El Chico de la ultima fila


El Chico de la ultima fila

La nota discordant en aquest muntatge: la falta de públic un altre cop. Al final 20 persones a la Sala Muntaner i poca gent que coneix la programació que es realitza en aquesta sala.

El_chico_de_la_ultima_fila

Autor: 
Juan Mayorga

Direcció:
Víctor Velasco

Repartiment:
Miguel Lago Casal
Óscar Nieto San José
Olaia Pazos
Carlos Morla
Sergi Marzá
Natalia Braceli

segueix-nos al Facebook

Quant a funkyover

Francesc Esteve i Tomàs. M'agrada el teatre i sóc assidu del mateix i dels #postfunció. Sempre trobareu les meves piulades a twitter @funkyover Caçador dels dracs de Barcelona, intentant fer alguna cosa amb la col·lecció que he pogut realitzar durant els últims anys.
Aquesta entrada s'ha publicat en Cultura, postfuncio, Teatre i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari