Orient s’aproxima amb “L’Orfe del Clan dels Zhao”

La Perla 29 i el seu Orfe del Clan dels Zhao

gal05Aquest cop hem anat a l’estrena, ple de gom a gom per poder veure la última obra (es pot dir rodona) de la Perla 29. Aquest cop basada en una obra clàssica xinesa que apropa la història d’un orfe i la venjança de la seva família.

Una tragèdia des de l’inici, i amb un cop final d’efecte. Les diferències socials i sobretot els codis d’honor i lleialtat en una societat.

El fet que la trama succeeix en l’escenari central, tot cobert de sorra (marca de la casa) i els actors sortint i entrant per tots els racons apropa molt al públic. S’ha de dir que la il·luminació i el lloc de llums i projeccions ha estat molt treballat. Fins i tot en el punt d’entrar al Palau de les 100 portes i la lectura del manuscrit final.

Des de l’inici, dos músics han anat realitzant un fil musical per acompanyar el transcurs de la història i realitzar els efectes ‘especials’ en la lluita d’espases o quan sorgien per altres menesters.

En un primer moment,  vaig creure que la música no quallava en la història, fins que al final veus que a vegades feia com a fil conductor de la història. La música i cançons de Joan Garriga dóna un toc especial a l’obra.

Tots els actors han estat excel·lents, molts d’ells amb múltiples papers. Pero Pablo Derqui ha fet de Du’an Gu excel·lent. Tot i que el treball de Julio Manrique m’ha agradat, l’he vist en d’altres molt millor.

Per cert, un altre apunt: l’adaptació al català ha estat una meravella.

S’ha de dir que ha estat una representació espectacular. Tot i els copets d’ulls a Matrix i d’altres referencies.

Clan dels Zhao

Per cert, sóc l’únic que al veure l’obra hi ha moments en que penso que els personatges d’Incendis apareixeran en qualsevol moment? Hi ha petits tocs que referencien aquesta obra i m’alertaven d’un canvi d’escenari.

Tot i que la història ens recorda a múltimes referències, s’ha de dir que enganxa d’inici a fi.

 

L’Orfe del Clan dels Zhao

Clan dels Zhao

Direcció:
Oriol Broggi

Repartiment:
Julio Manrique
Pablo Derqui
Ernest Villegas
Borja Espinosa
Marta Marco
Joan Garriga
Lluís Marco

segueix-nos al Facebook

Quant a funkyover

Francesc Esteve i Tomàs. M'agrada el teatre i sóc assidu del mateix i dels #postfunció. Sempre trobareu les meves piulades a twitter @funkyover Caçador dels dracs de Barcelona, intentant fer alguna cosa amb la col·lecció que he pogut realitzar durant els últims anys.
Aquesta entrada s'ha publicat en Cultura, postfuncio i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Orient s’aproxima amb “L’Orfe del Clan dels Zhao”

  1. Retroenllaç: Nominats de la XX edició dels Premis Butaca 2014 | Inquietuds de @funkyover

  2. Retroenllaç: Guanyadors Premis Butaca 2014 | Inquietuds de @funkyover

  3. Retroenllaç: El més vist del 2014 | Inquietuds de @funkyover

  4. Retroenllaç: Premis de la Crítica de Teatre | Inquietuds de @funkyover

Deixa un comentari