CR#SH, tothom pot caure

CR#SH, Tothom pot caure

Teatre de l’Aurora

Companyia:
Mea Culpa

Direcció:
Miquel Mas Fiol

Dramatúrgia:
Miquel Mas Fiol,
Alba Flor,
Gerard Franch,
Carla Vilaró

Interprets:
Alba Flor,
Gerard Franch,
Carla Vilaró

CR#SH, tothom pot caure de la cia. Mea Culpa és un espectacle fresc, humorístic i vitalista. Sense deixar de parlar de la salut mental als adolescents. Al cap i a la fi, tothom pot caure.

Comença la temporada al Teatre de l’Aurora d’Igualada, i s’ha decidit fer-ho amb aquesta obra. Una carta d’intencions per poder obrir a nous públics més joves. I un cop que he vist l’obra, s’ha fet una bona aposta per inaugurar temporada 2023/24.

En el marc d’una prova esportiva, tres joves reviuen els moments més durs de la seva adolescència. A cada pip de la prova, es mostren fragments d’una joventut on no es parlava de ni de l’ansietat, ni de l’autoestima ni de la salut mental. I aquí venim a parlar d’això. De tot allò que mai ens van explicar a les classes. Venim a mostrar les caigudes per no pelar-nos els genolls.

Tal com van comentar en el col·loqui posterior a l’obra, el públic principal és l’adolescent. Però això no vol dir que sigui una obra per a públic jove. És una obra per a tots el públic, per adolescents per veure els problemes que tenen, i gent gran per veure el que els fills poden patir sense adonar-se’n. Així va quedar clar, amb el públic assistent.

Els mateixos actors s’han posat en la pell de joves de 17 anys, et fan viure les emocions de tres joves. Que molts hem passat en la nostra adolescència. Des de veure’s com a persona invisible, com a jove que no en té prou amb els límits superats i el que cedeix a fer el que no desitja.

Els tres actors en estat de gràcia, amb poca escenografia però molt ben acompanyats per projeccions (sigui per veure converses de whatsapp, emojis, memes, ….) per fer el ritme molt més ràpid. Fins i tot, vam gaudir d’un moment en que la improvissació va fer un bon moment en el públic assistent, i en els propis actors.

Ens van comentar que moltes idees es van realitzar gràcies a un parell de sessions amb alumnes d’una escola d’Hospitalet. On els alumnes, sense els profesors, van poder parlar sense cap mena de problemes, de les seves inquietuds. I a partir dels joves i de part de les vivencies dels actors, s’ha creat un text molt directe, molt fresc i molt clar. Sense pels en la llengua.

Aquesta imatge té un atribut alt buit; el nom de fitxer és riuada2.jpg
10a edició de la campanya solidària #RiuadadeNassos

Apadrina 1 Somriure per ajudar a l’ONG Pallapupas, pallassos d’hospital, amb la campànya #RiuadadeNassos

Quant a funkyover

Francesc Esteve i Tomàs. M'agrada el teatre i sóc assidu del mateix i dels #postfunció. Sempre trobareu les meves piulades a twitter @funkyover Caçador dels dracs de Barcelona, intentant fer alguna cosa amb la col·lecció que he pogut realitzar durant els últims anys.
Aquesta entrada s'ha publicat en Cultura, Mostra Igualada, Noticies, postfuncio i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a CR#SH, tothom pot caure

  1. Retroenllaç: La muda | Inquietuds

Deixa un comentari