Un Grec amb nom de dona

Ahir vaig tenir l’oportunitat de poder assistir a un Assaig General de Fuegos al Teatre Grec.

2013_7_24_n8OFWqHloFSxVYfya4sBC4La primera impressió de totes és que em va agradar, tot i no conèixer els texts de Marguerite Yourcenar. S’ha de dir que no és necessari conèixer-los per poder gaudir-ne de l’obra.

Estem davant la història de la pròpia Marguerite amb les veus de tres dones mítiques. Les reflexions de la protagonista amb les veus de tres dones que es complementen entre elles. 

En escena apareixen tres dones víctimes, com Marguerite, de l’amor d’un home: María Magdalena, Clitemnestra i Safo. En un primer moment tenim a l’escenari Carmen Machi (Marguerite Yourcemar), Cayetana Guillén Cuervo (María Magdalena), Nathalie Poza (Clitemnestra) i Ana Torrent (Safo).

A partir d’aquest moment, cada personatge desgrana la seva desgràcia amb l’amor. Cada amb un final totalment diferent.

Tant Cayetana Guillem Cuervo, Ana Torrent i Nathalie Poza tenen els seus propis monòlegs amb un fil conductor, una gran Carmen Machi.

S’ha de dir que Carmen Machi torna a estar meravellosa (com el dia que va venir al Teatre Lliure), m’he trobat amb la sorpresa de veure a Cayetana G. Cuervo, on no les tenia totes i que al final el J.M.Pou l’ha dirigit prou bé en el seu paper.

En Marc Rosich ha agafat un text que inicialment no era gaire teatral, per incorporar a partir de fragments, una obra que les actrius s’apropien.

Tal com diuen durant l’obra «Qué aburrido hubiera sido ser feliz»

Teatre Grec, Grec 2013

Teatre Grec, Grec 2013

Dramatúrgia:
Marc Rosich

Direcció:
Josep Maria Pou

Repartiment: 
Carmen Machi,
Cayetana Guillén Cuervo
Nathalie Poza
Ana Torrent

Quant a funkyover

Francesc Esteve i Tomàs. M'agrada el teatre i sóc assidu del mateix i dels #postfunció. Sempre trobareu les meves piulades a twitter @funkyover Caçador dels dracs de Barcelona, intentant fer alguna cosa amb la col·lecció que he pogut realitzar durant els últims anys.
Aquesta entrada s'ha publicat en Cultura, postfuncio, Teatre i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari