La #Invocació dels clàssics, els personatges femenins són els escollits a la @SalaAtrium

Estem davant Invocació que Anna Güell i Mercè Anglès representen a la Sala Atrium, és una variació lliure sobre Ricard III de Shakespeare

Invocació

Un espectacle minimalista, però desbordant d’emocions. Ens fa pensar sobre l’abús de poder i la corrupció a partir de l’obra Ricard IIIl, el clàssic Shakespearià.

Dues dones. Quatre veus. Com a gran objectiu, assolir el poder. Encara que al final pot ser que no s’aconsegueix el que desitgen.

Dues dones invoquen els clàssics al començar l’espectacle,  per poder comprendre millor el nostre present. Quatre personatges femenins són els escollits ..

Deixant de costat, que  el pes en les obres de Shakespeare són els homes i les dones són les que pateixen. En aquesta obra les dones obtenen tota l’atenció, encara que igualment pateixen la reacció dels homes.

Davant un escenari nú, Mercè Anglès i Anna Güell defensen els seus papers a la perfecció. A més de la cadena que escanya a la reina i les escenes que amb el taca-taca resulten molt intenses.

S’ha de dir que l’únic que veig que li falta a l’obra és una breu explicació del parentiu dels diferents personatges. Tenint en compte que a l’entrada de teatre s’explica la relació entre ells. L’adquisició de coneixements previs,  ajuda a il·luminar les zones fosques de l’obra.

Hem de pensar que quan es va escriure les diferents obres, els personatges eren coneguts per el públic, i ara s’ha de saber la relació entre ells per poder captar-ho des d’un primer moment. L’adquisició de coneixements previs,  ajuda a il·luminar les zones fosques de l’obra.

Per cert, hi trobem una  picada d’ullet per els espectadors de teatre. A l’inici de l’espectacle amb la veu en off de Toni Punti. Posteriorment, al final de l’espectacle han pogut aprofitar la veu de Pere Arquillué en off en alguns instants per citar Ricard III. 

En definitiva, és un obra que atrau des d’un primer moment, encara que aneu previnguts. Si podeu anar un parell de minuts abans al Teatre i poder fer una petita relectura dels protagonistes que ens trobarem i la relació entre ells.

Invocacio .Dramatúrgia i Direcció

Rafel Duran

Repartiment:

Mercè Anglès
Anna Güell

Quant a funkyover

Francesc Esteve i Tomàs. M'agrada el teatre i sóc assidu del mateix i dels #postfunció. Sempre trobareu les meves piulades a twitter @funkyover Caçador dels dracs de Barcelona, intentant fer alguna cosa amb la col·lecció que he pogut realitzar durant els últims anys.
Aquesta entrada s'ha publicat en postfuncio, Teatre i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari