Inmigrant. El viatge cap a Amarillo al TNC

La companyia mexicana Teatro Línea de Sombra presenta Amarillo

El viatge d’un inmigrant als inferns

AmarilloTenim una proposta nova al TNC, i aquest cop unicament amb 4 representacions del 10 d’abril fins el 13. Teatre físic, que juga amb les emocions. Moviment, projeccions, llum, un text actual i de denúncia. Quan el sud mira cap el nord i el nord no mira cap el sud.

Quan el sud mira cap al nord i el nord no mira cap el sud.

Un inmigrant, la seva motxila, una garrafa d’aigua, les sabates i el menjar. Un paisatge que va alterant a partir del joc que realitza durant tota la seva funció amb la sorra present d’inici a final. Tal com s’ha presentat,  Amarillo ens trasllada a la frontera entre Mèxic i els Estats Units, una de les barreres més representatives d’un món globalitzat. Tot i que el podem traslladar sense cap tipus de problema a Europa i Àfrica. Amarillo al TNC

Amarillo, El concepte de Frontera, la línia temàtica que el TNC ha volgut traslladar en aquesta temporada, és totalment representat en aquesta obra.

A partir de la representació d’un emigrant per creuar la frontera de Mèxic als Estats Units, ens recrea la greu situació que pateixen dia a dia milers de persones. Juga amb les imatges, les llums i el moviment.

Amb imatges impactants i moments emotius, encara que amb molts alts i baixos.   AmarilloText totalment actual, i més amb el que ha succeït aquests dies a la nostra frontera, compromès amb el que explica i de denúncia.

Una d’aquelles obres que surts amb l’estómac tocat, i que un cop que han passat unes hores reflexiones sobre el que has vist. Si vols veure una obra que et toqui l’ànima, la veritat és que no pots faltar a la cita aquest cap de setmana.

Amarillo es va estrenar fa 5 anys i ja porta 180 representacions per diversos països.

Segur que és una d’aquelles obres que comencen a omplir l’últim dia de funció i al final molta gent es queda sense poder veure-la. Amarillo

Direcció:

Jorge Arturo Vargas

Repartiment:

Raúl Mendoza Alicia Laguna María Luna Viany Salinas Antígona González Jesús Cuevas

segueix-nos al Facebook

Quant a funkyover

Francesc Esteve i Tomàs. M'agrada el teatre i sóc assidu del mateix i dels #postfunció. Sempre trobareu les meves piulades a twitter @funkyover Caçador dels dracs de Barcelona, intentant fer alguna cosa amb la col·lecció que he pogut realitzar durant els últims anys.
Aquesta entrada s'ha publicat en Cultura, postfuncio, Teatre, Teatre Nacional i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari