Accions de resistència

Accions de resistència

Direcció:
Susanna Barranco

Repartiment:
Susanna Barranco

Autor:
Marta Galán Sala

Músics:
Cristian Mira (bateria i so)

Ja és oficial, arrenquem temporada al Teatre de L’Aurora amb els protocols sanitaris per tenir un espai 100% segur davant el covid-19. Per aquest motiu assistim al teatre amb l’ús de la mascareta, el rentat de mans amb el maleït gel hidroalcohòlic i la cadira buida entre els grups de compra. És així i hem de prendre consciència que seguirem així com a mínim aquesta temporada. Amb la mascareta durant tota la funció.

Accions de resistència és un espectacle de Susana Barranco que mostra la distopia d’una possible societat futura on néixer, viure, treballar i morir esdevenen una peça més de l’intercanvi mercantil. A l’obra es barregen la creació documental, l’espai escènic i el text, creant una atmosfera postdramàtica que se situa entre la realitat i la ficció.

En aquest cas ens apartem del teatre de text i anem cap a un muntatge audiovisual, performance,.. que pren una dimensió brutal amb tot el que està passant aquests últims mesos.

En contraposició del teatre de text que estem som més assidus, ara tenim una proposta de teatre on el centre és l’acció, els esdeveniments que permeten un conflicte amb l’ajut de la paraula, el mateix llenguatge corporal del nostre cos i el vídeo. Aquestes eines són les utilitzades per Susanna Barranco per comunicar-se amb l’espectador i provocant un sentiment.

Un espectacle que va néixer d’un petit text inicial, de dues accions de resistència en un microteatre de Barcelona. Això va fer créixer el muntatge i amb l’ajut de la Marta va començar tot. Va començar per un parell de personatges per fer l’entrevista que podem veure a l’espectacle. Són personatges reals tot i saber que eren entrevistats per un espectacle.

Tot i estar escrit fa uns anys, sembla escrit directament durant el confinament. En aquest cas la realitat supera la ficció. Hi ha un parell de coses post-covid ,però no s’ha modificat el text. L’adaptació és la part de la mascareta i poc més.

L’espectacle està separat en quatrer accions, quatre parts: parir, caminar, no produir i morir. Tots amb la idea de boicotejar l’estarblerts.

En finalitzar ens podem emportar amb nosaltres un exemplar del text. Un espectacle entre la realitat i la ficció, el text, el documental i la performance. Segur que no us deixarà indiferents. Com a moments màgics la creació de l’arbre que és essencial en una e les accions i l’última part (la mort, el morir) que com sempre, és una acció molt present i em fascina.

L’espectacle ha merescut ser un dels quatre finalistes del Premi BBVA de Teatre 2020, en el qual col·labora per primera vegada el Teatre de l’Aurora. I aquest diumenge el jurat va assistir a veure la representació.

Quant a funkyover

Francesc Esteve i Tomàs. M'agrada el teatre i sóc assidu del mateix i dels #postfunció. Sempre trobareu les meves piulades a twitter @funkyover Caçador dels dracs de Barcelona, intentant fer alguna cosa amb la col·lecció que he pogut realitzar durant els últims anys.
Aquesta entrada s'ha publicat en Catalunya, Cultura, postfuncio, Teatre i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari