Si això és un cavall

Si això és un cavall

Teatre Eòlia

Direcció:
Maurici Biosca Riera

Autoria:
Maurici Biosca Riera

Actor:
Maurici Biosca Riera

Veus en off:
Montse Llussà i
Maurici Biosca

Escenografia:
Santi Gonzalez i
Maurici Biosca Riera

Si això és un cavall és un espectacle teatral, escrit i interpretat per l’actor Maurici Biosca (exmembre de la Cia. Pocaconya i cofundador de la Fundació P. Miranda) que després de deu anys convivint entre cavalls lliures i fent pedagogia, torna als seus orígens per donar-los veu.

El resultat és un text que parla de com som, com actuem, com ens sentim els humans i alhora ens anima a reconnectar amb els nostres orígens per poder ser o sentir-nos una mica més lliures. Aquest és un monòleg que Maurici ha escrit i interpretat, per aquest motiu es veu que s’ho està passant d’allò més bé a l’escenari.

Aquest és un monòleg que ens parla amb veu d’un cavall de com es sent en cada moment. Com en el muntatge “El cerdo” aquest cop es tracta d’animalitzar el comportament humà i a la vegada humanitzar l’animal per explicar-nos com som.

Amb una història com a excusa, ens parla d¡un cavall que s’ha vist del seu ramat i de la seva llibertat per acabar en una hípica i de tots els companys que ha conegut. Part en que parla amb els altres cavalls que estem asseguts a les grades.

Podem veure una realitat entre persona i animal conformista amb el que ha de fer dia a dia fins a la seva fi. Maurici ha creat un text contundent i amb gràcia. En aquest cas tinc un “però” al final de l’obra, el voler encadenar cada frase cada expressió amb un element que veiem a l’obra. Però tret d’això, és una obra que m’ha agradat força.

El plantejament de l’obra és fàcil. Si els cavalls parlessin que ens explicarien? quines coeses ens voldrien comunicar.. Al final, encara que sigui un cavall el protagonista de l’obra són les persones les que som l’argument de com actuem i de com ens sentim a l’hora de definir-nos com a lliures.

Aquesta obra va una mica més enllà de reivindicar un pamflet animalista. Ens dona uns elements per poder reflexionar a través de l’humor i de moments en que parlen del futur del planita i de totes les series que vivim amb ells.

Vaig assistir al dia següent de l’obra, i he de dir que veure la sala plena va ser magnífic.

Aquesta imatge té un atribut alt buit; el nom de fitxer és riuada2.jpg
10a edició de la campanya solidària #RiuadadeNassos

Apadrina 1 Somriure per ajudar a l’ONG Pallapupas, pallassos d’hospital, amb la campànya #RiuadadeNassos

Quant a funkyover

Francesc Esteve i Tomàs. M'agrada el teatre i sóc assidu del mateix i dels #postfunció. Sempre trobareu les meves piulades a twitter @funkyover Caçador dels dracs de Barcelona, intentant fer alguna cosa amb la col·lecció que he pogut realitzar durant els últims anys.
Aquesta entrada s'ha publicat en Cultura, Noticies, postfuncio, Teatre i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari