Peter, el Musical

Peter, el Musical by Theatre Properties

La Cúpula de Las Arenas

Peter, el Musical by Theatre Properties “s’ha convertit en un dels espectacles de Teatre Musical més aclamats i ratificats per la crítica, considerat com el millor espectacle musical familiar dels últims anys a Espanya.”

Així es presenta aquesta versió d’aquest musical. La Productora espanyola Theatre Properties ha realitzat grans èxits musicals.

Aquest musical va dirigit als més petits, són els que poden gaudir-ne de la llum, la fantasia i la resta d’elements atractius d’un Peter Pan on tenim fades, sirenes, pirates,…

S’ha invertit molts diners per fer possible aquest musical, però “el millor espectacle musical familiar dels últims anys a Espanya”? En aquest cas no. He vist millors espectacles familiars musicals i no musicals sense tants diners invertits que estan molt millor.

El “Capitán Garfio” i la “mare” són del millor de l’espectacle. Els ballarins fan el que poden, amb números molt senzills i poc més.

Però la llista de despropòsits, és llarga. Des del gos que fa molta pena, un peluix o altre tipus d’enginy. Mira que hem vist personatges imaginaris amb titelles, manipulables, però aquest gos? No vull pensar en els personatges del musical Shrek que també l’han fet. M’han caigut les dues de cop.

Un número musical dels indis, indis amb plomes, els de les pel·lícules de l’Oest, i de fons un temple maia? Per no aparèixer el fons de l’oest o el d’una illa?

Els balls, molta acrobàcia però sense gaire gràcia. Dels personatges, poc a dir. Tret del petit, no vull saber l’edat de la resta. Billy Elliot era un musical amb petits ballant i actuant.

L’espai escènic un canvi constant d’escenari. Sense cap mena de gràcia, ja que a més d’escoltar als tècnics i el soroll realitzat per moure totes les peces en cada moment; les transcicions són un tancar de llums i fer el canvi tallant l’obra.

I ho sento molt, però aquestes propostes que venen de fora i tenen el personatge “andalús” per fer més gràcia; no em fa gens. I aquest cas, el personatge és el ximplet del grup; un estereotip que veig en algunes obres que venen de fora. Encara sort que no s’ha fet aquí, o tindríem crítiques i bufetades per posar al babau del grup de pirates amb accent andalús.

Aquest cop us animo a anar al teatre, però segur que trobeu alguna proposta millor. Peter Pan, en el pais del Nunca Máis. Em sembla que volen fer tot un rodatge per tenir-ho enllestit a Madrid. A veure les altres opinions de la gent que assisteix. I quan arribi a Madrid, on els espectacles musicals tenen força tirada.

Aquesta imatge té un atribut alt buit; el nom de fitxer és riuada2.jpg
10a edició de la campanya solidària #RiuadadeNassos

Apadrina 1 Somriure per ajudar a l’ONG Pallapupas, pallassos d’hospital, amb la campànya #RiuadadeNassos

Quant a funkyover

Francesc Esteve i Tomàs. M'agrada el teatre i sóc assidu del mateix i dels #postfunció. Sempre trobareu les meves piulades a twitter @funkyover Caçador dels dracs de Barcelona, intentant fer alguna cosa amb la col·lecció que he pogut realitzar durant els últims anys.
Aquesta entrada s'ha publicat en Concerts i Música, Noticies, postfuncio, Teatre Musical i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari