Entremesos o l’escarni de la moral

Teatre Apolo

Entremesos o l’escenari de la moral

Direcció: ALBERT GRÀCIA

Dramatúrgia: MARC ANGELET / NADINA CAMPÀS

Assessorament manipulació titelles: SUSANNA RÚBIO

Titelles : LA PETITA BORWNIE

REPARTIMENT:
RICARDO MERA: Cervantes / Furrier / Soldat / Don Quijote / Pere Granota
ARIADNA RALLO: Farfulla / Amo / Batxiller Unglot
MARGARITA PADRÓS: Fonoller / Sagristà / Joan Penyal
MANOLO VALLDIVIESO: Governador
SANDRA MARTÍN: Benet Cabdell / Teresa Cabdella / Sabater / Alfons Garrofer
JORDI MECA: Rabellet
MERITXELL ESTURO: Cristina / Sancho / Josep Crostó
ANABEL LÓPEZ: Mestressa / Francesc Fumets
CARLOS CALDERON: Cec / Miquel Jarret

Aquesta és una versió musical, en vers i en català de diversos textos de Miguel de Cervantes.

Primer de tot hem de parlar de FEMAREC, una cooperativa d’acció social que treballa des del 1991 per la inserció social, laboral i cultural de col·lectius en risc d’exclusió, atenent les persones en els àmbits d’orientació laboral, millora de l’ocupabilitat, atenció psicològica i assistencial, formació ocupacional, formació continuada a professionals, Servei de Salut Mental, Centre Especial de Treball, serveis a les empreses, activitats culturals i d’oci, Servei de Prelaboral i projectes socials i d’intercanvi d’experiències.

POT-Teatre és una companyia professional composta íntegrament per persones amb discapacitat amb la voluntat de normalitzar l’accés d’aquest col·lectiu a espais de cultura i creació.

Però amb tot això no vol dir que ens trobem amb una obra amateur, és una obra on s’ha treballat molt i que és totalment professional. Aquesta producció ha estat dirigida per l’Albert Gràcia i amb música de Keco Pujol. L’adaptació dels textos, feta especialment per a Pot Teatre,és obra de Marc Angelet i Nadina Campàs.

L’acció d’aquesta adaptació la duen a terme en Fonoller, en Rabellet i la Farfulla, els tres components d’una rònega companyia de teatre ambulant de l’època que, navegant per diferents personatges i situacions extretes de fragments dels Entremesos i el Quixot, ens parlaran d’honradesa, d’amor, de política… a partir de l’escena còmica i el vodevil.

Arribar a la sala i tenir les paraules de Natalia Garriga (consellera de Cultura) i Carles Campuzano (conseller drets socials), no pot faltar les paraules dels polítics. Però com s’ha dit en les presentacions, a veure si el TNC, el Lliure o el grup FOCUS s’anima a programar un espectacle com aquest.

És l’aniversari de FEMAREC, i treballem amb Cultura com eina per millorar la salut de les persones. I espero que no tingui aturador i que s’obri un camí per aquest tipus de teatre. Hi ha l’esforç de grans professionals en aquesta obra. Marc Angelet i Nadina Campàs en la seva dramatúrgia, la manipulació de titelles que han realitzat amb l’ajut de Susanna Rúbio i La Petita Borwnie; com en el moviment dels actors.

Crec que ha estat una obra molt recomanable. Veure com s’han atrevit a pujar a l’escenari i de forma professional poder fer una molt bona feina.

Un reconeixement a tots als actors que ens ha deixat un bon gust de boca al finalitzar l’obra. Un dels projectes de FEMAREC que fa vibrar amb l’oferiment d’aquesta obra de teatre. No és habitual veure aquest tipus de teatre d’inclusió. Un teatre social, totalment transformadora. Que s’ha de donar suport a aquest projecte amb persones amb discapacitats o problemes de salut mental, com a actors i generadors de cultura i no únicament com a consumidors de cultura.

Aquesta imatge té un atribut alt buit; el nom de fitxer és riuada2.jpg
10a edició de la campanya solidària #RiuadadeNassos

Apadrina 1 Somriure per ajudar a l’ONG Pallapupas, pallassos d’hospital, amb la campànya #RiuadadeNassos

Quant a funkyover

Francesc Esteve i Tomàs. M'agrada el teatre i sóc assidu del mateix i dels #postfunció. Sempre trobareu les meves piulades a twitter @funkyover Caçador dels dracs de Barcelona, intentant fer alguna cosa amb la col·lecció que he pogut realitzar durant els últims anys.
Aquesta entrada s'ha publicat en Cultura, Noticies, postfuncio, Teatre i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Entremesos o l’escarni de la moral

  1. Retroenllaç: Entre tu i jo no en fem un  | Inquietuds

Deixa un comentari