Els ossos de l’irlandès

Els ossos de l’irlandès

Teatre Akadèmia

Direcció:
Xavier Ricart

Ajudantia de direcció:
Víctor Borràs

Escenografia:
Anna Tantull

Intèrprets:
Ivan Benet,
Norbert Martínez i
Ernest Villegas

Víctor Borràs va escriure Els ossos de l’irlandès l’any 2021. El juliol d’aquell any se’n va fer la lectura dins el marc de l’Obrador d’estiu de la Sala Beckett de Barcelona. La lectura va ser dirigida i protagonitzada pel mateix equip que presentem en aquest projecte i va tenir una gran acollida.

El Teatre Nu, un poble al costat on vist, han treballat fent aquesta dramatúrgia. Es va estrenar fa uns dias, una pena no poder assistir, a casa seva. Son creadors d’espectacles, que els creen, produeixen i distribueixen en diferents circuits catalans, espanyols com internacionals.

El text teatral que ens ocupa va ser guardonat amb el Premi Quim Masó 2022, el Premi Frederic Roda 2022, a més del suport a la creació de la Sala Beckett (2020).

Primer de tot, s’ha de dir que millor no indicar res sobre els diferents girs que realitza la història. Per no trencar la màgia del teatre i de la comèdia. L’únic que el personatge de l’irlandès i de la Sandra els tenim present en tot moment.

En Xavier (Ivan Benet), l’Hèctor (Norbert Martínez) i en Llorenç (Ernest Villegas) es coneixen des de fa anys i panys i han viscut tota la seva vida al mateix poblet. Un esdeveniment traumàtic de fa 20 anys va alterar l’amistat que mantenien.

Aquesta obra és una comèdia rural amb molt humor negre. A més amb molts girs en la trama que et treuen el riure en tot moment. S’ha de dir que els tres actors en estat de gràcia a l’hora d’interpretar els seus papers. Els seus personatges están molt ben escrits i interpretats. Van creixent de mica en mica, mantenint l’intriga durant tota la trama.

L’espai sonor, magnífic. Plou i trona a l’escenari i t’ho creus si tanques els ulls. Una pena que quan plou a l’escenari no ho faci fora.

A la sortida del teatre, vam coincidirs uns quants opinadors de Teatre Barcelona. Una cosa en comú, ens ho vam passar molt bé. Riure amb ganes, i passar una bona estona.

Aquesta imatge té un atribut alt buit; el nom de fitxer és riuada2.jpg
10a edició de la campanya solidària #RiuadadeNassos

Apadrina 1 Somriure per ajudar a l’ONG Pallapupas, pallassos d’hospital, amb la campànya #RiuadadeNassos

Quant a funkyover

Francesc Esteve i Tomàs. M'agrada el teatre i sóc assidu del mateix i dels #postfunció. Sempre trobareu les meves piulades a twitter @funkyover Caçador dels dracs de Barcelona, intentant fer alguna cosa amb la col·lecció que he pogut realitzar durant els últims anys.
Aquesta entrada s'ha publicat en Cultura, Noticies, postfuncio, Teatre i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari