La dona voltor

La dona voltor

Sala Fènix

Direcció:
Joan Xancó

Dramatúrgia:
Martín G. Guirado

Ajudantia de direcció:
Diana Díaz

Intèrprets:
Anna Claramonte i Jaume Forés

Tornem a la Sala Fènix a veure La dona voltor. Aquest espectacle forma part del Cicle memòria històrica 2023.

La dona voltor és una obra de teatre documental sobre la història del Raval, l’especulació immobiliària i la lluita de classes a través de la mirada de Flora, una veïna del Raval de 83 anys a punt de ser desnonada amb un relat que barreja la realitat i la ficció.

Una obra que representa la violència immobiliària que pateix el barri del Raval, on l’especulador són autèntics voltors.

La dona voltor, escrita pel dramaturg Martin G. Guirado i dirigida per Joan Xancó ens presenta un cas real de mòbing immobiliari patit per Flora Puig als seus 76 anys, on vivia en un edifici que els fons d’inversió volien posar el seu niu.

Veiem com fan fora a diferents veïns del Raval de tota la vida, i Flora és l’única que va aguantar davant l’expulsió dels veïns.

En escena ens trobem com tres persones volen crear un documental sobre aquesta pressió immobiliària que ha patit. Tenim el creador director d’aquest documental (Jaume Forés), la càmera (Anna Claramonte) i el responsable de so (Ricard Boyle).

Juguen molt amb el teatre d’objectes, amb la visió del que veu la càmera de vídeo, el making of del documental, per anar explicant aquest cas.

Hi ha moments divertits, fins i tot alguns fora de rosca com el divertit moment de l’estàtua del gat de Botero que és l’ànima del Raval.

Aquesta imatge té un atribut alt buit; el nom de fitxer és riuada2.jpg
10a edició de la campanya solidària #RiuadadeNassos

Apadrina 1 Somriure per ajudar a l’ONG Pallapupas, pallassos d’hospital, amb la campànya #RiuadadeNassos

Quant a funkyover

Francesc Esteve i Tomàs. M'agrada el teatre i sóc assidu del mateix i dels #postfunció. Sempre trobareu les meves piulades a twitter @funkyover Caçador dels dracs de Barcelona, intentant fer alguna cosa amb la col·lecció que he pogut realitzar durant els últims anys.
Aquesta entrada s'ha publicat en Cultura, Noticies, postfuncio, Teatre i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari