El mestre i el mar

El mestre i el mar

Teatre Eòlia

Direcció,
Autoria,
Dramatúrgia:
Eu Manzanares

Repartiment:
Carla Alegre ,
Yoel Gómez ,
Aleida Mañas ,
Sandra Pece ,
Albert Valentín ,
Anna Bernal i
Maria Armengol.
Lucía Monteoliva

El mestre i el mar forma part d’ Eòlia Escena Emergent una aposta d’Eòlia I+D i el Teatre Eòlia dedicada a creadores i intèrprets emergents en l’àmbit de les arts escèniques. Un aparador de nous talents. Un primer trampolí per a la visibilitat vinculat als Treballs de Final de Grau de l’alumnat d’Eòlia.

Aquesta obra té dues parts que m’han agradat. La primera la visió sobre Antoni Benaiges, un mestre republicà de Catalunya, que va a un poble de Burgos. La seva metodologia de treball consistia a fer petites publicacions entre els alumnes. Aquesta metodologia, feia que els nens expliquessin el que van viure, la seva visió del món, de les festes, les persones, el paisatge… I a partir d’aquesta metodologia, és l’inici de l’obra. Parlem d’abans de la guerra, abans del 1936. Un dels quaderns que van escriure era sobre “el mar”, la visió dels nens que no l’han vist mai.

En l’actualitat, una noia que viu a Barcelona i va a veure el poble dels seus avis; veu en una petita caixa aquest àlbum que van crear els nens. I aquí comença una història de recuperació de tot el que va passar aquests dies.

En aquesta part podem veure com les diferents actrius i actors van interpretant diferents personatges, d’una forma trepidant per anar explicant tot el que van passar aquests nens i els seus familiars. El millor per no perdre’t entre tants personatges, és el canvi de samarretes amb els noms dels protagonistes.

Una onra que ens parla de l’oblit, dels límits que tenim per recuperar gràcies als testimonis que van conèixer o van viure aquests moments.

S’ha de dir, que La Pedraja a Burgos, el poble que ens parla l’obra; i la fosa que van obrir; és famós per ser un dels punts que sempre he passat durant el Camino de Santiago. Un lloc ben conegut i que sempre paro per record, per no oblidar i fas 5 minuts de meditació, de descans per seguir continuant amb la vida i que sempre que passo s’encongeix l’estómac.

Si aquest mestre va poder canviar la vida dels seus alumnes, Eu Manzanares ha pogut ensenyar-nos aquesta història, un obr recordada, i que val la pena anar a veure-la.

Com he comentat, és una obra coral. On tots els interprets donen el millor de sí, per tenir un ritme ràpid, amb una bona dicció i que he gaudit des de l’inici.

Aquesta imatge té un atribut alt buit; el nom de fitxer és riuada2.jpg
10a edició de la campanya solidària #RiuadadeNassos

Apadrina 1 Somriure per ajudar a l’ONG Pallapupas, pallassos d’hospital, amb la campànya #RiuadadeNassos

Quant a funkyover

Francesc Esteve i Tomàs. M'agrada el teatre i sóc assidu del mateix i dels #postfunció. Sempre trobareu les meves piulades a twitter @funkyover Caçador dels dracs de Barcelona, intentant fer alguna cosa amb la col·lecció que he pogut realitzar durant els últims anys.
Aquesta entrada s'ha publicat en Cultura, Noticies, postfuncio, Teatre i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a El mestre i el mar

  1. Retroenllaç: La tardor no arriba mai | Inquietuds

Deixa un comentari