La paella dels dijous

La paella dels dijous

Sala Maldà

Direcció:
Muguet Franc

Autoria:
Cristina Clemente

Direcció tècnica:
Dani Gener i Maria Martín

Interprets:
Jordi Andújar,
Lluïsa Castell i
Núria Cuyas

Dramaturga i guionista de moltes obres teatrals que he tingut la sort de gaudir-ne aquests anys, Cristina Clemente recrea a La paella dels dijous una situació límit viscuda en el si de la família.

Aquesta obra forma part d’una trilogia, projecte conjunt de col·laboració entre autors, autores, directors i directores catalans i de l’Argentina.

Durant el Grec Festival, es va veure a El Maldà (La paella dels dijous), la Sala Flyhard (Silvia) i la Sala Versus Glòries (Rovira versus Rodríguez). I ara tornen les tres a fer temporada davant l’èxit que van gaudir durant el Grec

Una trama que succeeix en únic dia, el dijous on els fills d’una dona separada van a veure-la cada setmana. Però hi ha un malentès davant la paella de marisc, paella estrella i que significa que hi ha alguna cosa a celebrar. Tots els malentesos, embolics i confusions serveixen per anar augmentant el somriure dels espectadors.

Moments molt divertits entre fills i mare, una gran obra igual que les altres dues.

Un gran treball actoral de Jordi Andújar, Lluïsa Castell i Núria Cuyas; que saben portar els seus papers al límit. Un gran text divertit i que connecta amb la resta de les obres. A més, la jove directora Muguet Franc ha cuinat amb bons ingredients (un bon text i uns bons actors) aquest muntatge. Assegurant que el resultat final sigui una bona obra, sense que falti ni sobri un sabor.

Si a Rovira versus Rodríguez veiem a dues famílies, una argentina i l’altra catalana. En La paella del dijous, ens toca als catalans veure’ns pel forat d’un pany.

Quan parla de les aficions de la mare, d’estar en totes les entitats del barri, en totes les trobades amb les veïnes veiem com l’associacionisme català sempre és present.

Els personatges estan construïts amb diferents estereotips dels catalans (igual que amb els argentins amb les altres obres), que funcionen perquè el tempo de la comèdia. Un Jordi Andújar com a català garrepa i molt divertit.

Per cert, he de comentar un moment magnífic quan van comentar de trucar a una amiga de la Mercè/Lluïsa Castell, una veïna anomenada “Fina Rius”; la tenia a la cadira de davant ;o)

No tinc cap dubte que s’ha d’omplir aquesta petita sala, on estem a la cuina d’aquesta família a tocar, on pots olorar com és fa la paella durant la funció.

Aquesta imatge té un atribut alt buit; el nom de fitxer és riuada2.jpg
10a edició de la campanya solidària #RiuadadeNassos

Apadrina 1 Somriure per ajudar a l’ONG Pallapupas, pallassos d’hospital, amb la campànya #RiuadadeNassos

Quant a funkyover

Francesc Esteve i Tomàs. M'agrada el teatre i sóc assidu del mateix i dels #postfunció. Sempre trobareu les meves piulades a twitter @funkyover Caçador dels dracs de Barcelona, intentant fer alguna cosa amb la col·lecció que he pogut realitzar durant els últims anys.
Aquesta entrada s'ha publicat en Cultura, Noticies, postfuncio, Teatre i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a La paella dels dijous

  1. Retroenllaç: La forma de les coses | Inquietuds

Deixa un comentari