Romeu i Julieta

Direcció:
David Selvas

Repartiment:
Emma Arquillué, Guillem Balart, Anna Barrachina, Albert Baró, Nil Cardoner, Pau Escobar, Adrian Grösser, Andrew Tarbet, Xavi Ricart

Autoria:
William Shakespeare

Composició musical:
Paula Jornet

Traducció:
Yannick Garcia Porres

Dramatúrgia:
Joan Yago

Torno al teatre després d’un temps sense poder assisir. Aquest cop a veure la proposta de “La Brutal” que ha decidit actualitzar un clàssic com “Romeu i Julieta” de William Shakespeare. Però per fer-ho s’ha envoltat de Joan Yago per adaptar-ho i de Yannick Garcia per a la traducció. Tot dirigit per David Selvas.

Una versió contemporània que té tot per ser un èxit, però a més per atraure a la gent jove cap al teatre. Un repartiment jove, on destaquen els protagonistes Nil Cardoner i Emma Arquillué, però amb un Guillem Balart com a Mercucio amb un punt queer que sorprèn i que il·lumina l’escenari quan surt.

Visualment, l’obra té punts guanyadors. Un punt cinematogràfic que ja he vist anteriorment en propostes de la Brutal, i que aquí casen molt bé. I un escenari buit però que omplen amb pocs elements.

Hi ha diferents moments destacables, com el ball de màscares on es coneixen Romeu i Julieta, o el casament dels protagonistes. Però altres que són força visuals que no desentonen. Amb la música i posada en escena sembla que vulguin cridar als joves que vagin al teatre, a veure si és així i s’animen a omplir el teatre.

La masculinitat, el patriarcat i la seva violencia en la societat (visible fins els nostres dies) que es veu representat en moments amb el pare de Julieta.

Dissabte van rebre un gran aplaudiment per part del públic i molt merescuts. Vaig gaudir de l’obra i de la tornada als teatres abans d’una nova aturada.

Només puc felicitat a la Brutal per aquesta versió que han fet. Aneu-hi amb els joves, no deixeu de portar-los al teatre. Gaudireu d’una obra amb aire fresc, actual i divertit d’aquest classic.

Aquesta imatge té un atribut alt buit; el nom de fitxer és riuada2.jpg
10a edició de la campanya solidària #RiuadadeNassos

Apadrina 1 Somriure per ajudar a l’ONG Pallapupas, pallassos d’hospital, amb la campànya #RiuadadeNassos

Quant a funkyover

Francesc Esteve i Tomàs. M'agrada el teatre i sóc assidu del mateix i dels #postfunció. Sempre trobareu les meves piulades a twitter @funkyover Caçador dels dracs de Barcelona, intentant fer alguna cosa amb la col·lecció que he pogut realitzar durant els últims anys.
Aquesta entrada s'ha publicat en Cultura, Noticies, postfuncio, Teatre i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari