Retrat(s)

RETRAT(S)

Teatre Eòlia

Companyia:
Aflel Teatre

Direcció:
Catalina Florit

Autoria:
Catalina Florit

Actrius:
Esther Anyó ,
Berta Vidal i
Catalina Florit

Catalina Florit i la companyia AFLEL Teatre segueixen amb el compromís de donar veu a les silenciades. Després de fixar-se en la invisibilització de les dones grans a Batec, ara, a Retrat(s), posen el focus sobre la salut mental amb perspectiva de gènere.

Què passa quan les dones veu a les persones que han estat callades? Una obra sobre les dones i la seva salut mental. És una investigació a través de la salut mental femenina a partir del llibre “Mujeres y locura”.

Ens expliquen diferents casos de dones i com s’han vist en diferents moments afectades. Teatre documental, donant veu a aquelles persones que la societat no els ha deixat parlar. Deixen conclusions i moments de pensament crític sobre d’on venim, on estem i cap a on anem.

Son petites històries amb un objecte que les representen. Algunes més punyents que altres, però totes amb un mateix eix vertebrador: la dona i la salut mental .

L’obra indaga sobre els trastorns alimentaris, les addicions, la sexualitat, la depressió, la depressió postpart, en total deu històries diferents amb un element en comú, la dona, l’estigma i la salut mental.

Tot i que hi ha moments íntims, i d’altres esfereïdors no vaig poder entrar totalment en l’obra. Veiem moltes guerres internes, lluita contra els mateixos fantasmes i com ens afecten. Possiblement, moltes històries pel temps que tenim i no queden aprofundides.

Aquesta imatge té un atribut alt buit; el nom de fitxer és riuada2.jpg
10a edició de la campanya solidària #RiuadadeNassos

Apadrina 1 Somriure per ajudar a l’ONG Pallapupas, pallassos d’hospital, amb la campànya #RiuadadeNassos

Quant a funkyover

Francesc Esteve i Tomàs. M'agrada el teatre i sóc assidu del mateix i dels #postfunció. Sempre trobareu les meves piulades a twitter @funkyover Caçador dels dracs de Barcelona, intentant fer alguna cosa amb la col·lecció que he pogut realitzar durant els últims anys.
Aquesta entrada s'ha publicat en Cultura, Noticies, postfuncio, Teatre i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari