Billy Elliot, El Musical

Billy Elliot, El Musical

Direcció:
David Serrano /
Stephen Daldry

Traducció:
Alejandro Serrano /
David Serrano

Adaptació:
David Serrano

Billy Elliot. El Musical, arriba a al Teatre Victòria de Barcelona després d’onze temporades de gran èxit a Londres, quatre a Broadway i tres a Madrid. Aquest musical inclou la banda sonora composta per Elton John

Vam assistir a una representació on vaig tenir la sort de trobar-me diferents col·laboradors de Teatre Barcelona. Era un inici de temporada teatral diferent, a més amb una funció musical. Què més volem?

En el seu treball en conjunt, poc puc dir. Va ser extraordinari poder veure a tots els actors ballant, cantant en els diferents números musicals. Emoció és poc, per dir el que vaig sentir en cada moment.

Tot va ser genial, però (el maleït “però” ) és que com vam comentar posteriorment, hi ha una cosa que grinyola una mica. Si, l’obra és en castellà i fa referència a una família que viu al nord d’Anglaterra. Podem veure un parell de números fent referència a la cultura britànica, a la indústria minera britànica, a la Margaret Thatcher. Però llavors per quin motiu la família de Billy Elliot és més “castiza” que en altres musicals? A mi em grinyolava molt durant el moment que tenien el focus en la seva casa.

La resta va ser espectacular. Tant els números de ball com la música (en directe). I la parella de nens va enamorar a tota la platea (no parlarem dels estereotips on encara el públic aplaudeix i es ruboritza a l’hora)

Sembla mentida que tinguem un planter de nens que actuen i enamoren a l’escenari. Vam sortir encantats i amb ganes de més. Es nota que a més de veu, ballen sense cap mena de problemes el que faci falta. És un dels grans atractius d’aquest Billy Elliot El Musical, l’equio actoral que hi ha, tant pels ballarins com pels actors que l’interpreten. Les coreografies són sorprenents i et transporta sense problema per on volen,.,.

L’actor que vam poder veure fent el paper de Billy Elliot, té molt potencial, molta frescura a l’hora de transmetre els sentiments.

Aquesta és una d’aquelles obres que et transporta a la màgia del teatre (musical). Sembla que no pots apartar la mirada dels ballarins i cuiden al detall la qualitat de l’obra. La vaig gaudir de valent.

Aquesta imatge té un atribut alt buit; el nom de fitxer és riuada2.jpg

Quant a funkyover

Francesc Esteve i Tomàs. M'agrada el teatre i sóc assidu del mateix i dels #postfunció. Sempre trobareu les meves piulades a twitter @funkyover Caçador dels dracs de Barcelona, intentant fer alguna cosa amb la col·lecció que he pogut realitzar durant els últims anys.
Aquesta entrada s'ha publicat en Concerts i Música, Cultura, Noticies, postfuncio, Teatre, Teatre Musical i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Billy Elliot, El Musical

  1. Retroenllaç: Cantando bajo la lluvia, el Musical | Inquietuds

Deixa un comentari